Pécsi látnivalók

Apartmanházunk Pécs történelmi belvárosától mindössze 5 percre található, ahol festői környezetben fedezheti fel városunk sokszínűségét.

 

Barangolja be a Püspöki Palotát, a Székesegyház tornyát és a város alatt húzódó Titkos átjárót! Apartmanházunk 20%-os kedvezményt biztosít az érdeklődőknek a Pécsi Püspökség valamennyi kiállítására és csomagjegyére.

 

További információ: http://pecsiegyhazmegye.hu/latnivalok/puspoki-palota

A Székesegyháztól pár percre található a Lakatfal. A szerelmesek lakatjai a Janus Pannonius utca egy beugrójának vaskerítésén százával lógnak. A kerítés szakasznak nincs mit elkeríteni, csak ott van, és a 80-as évektől gyarapodó lakatfal ma már egy szép dísze és egyik jelképe a városnak.

 

A művészetet kedvelőknek sem kell sokat sétálniuk. Apartmanházunktól pár perce, szintén a pécsi székesegyház és a világörökséghez tartozó ókeresztény sírkamrák közvetlen közelségében, a Janus Pannonius u. 11. alatt található a Csontváry múzeum, a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása

 

További információ: http://www.jpm.hu/index.php?m=1&s=2&id=34

 

Ha a Janus Pannonius utcán végigsétáltunk a Lakatfal és a múzeum mellett, elérkezünk városunk meseszép központjába, a Széchenyi térre. Itt található Gázi Kászim pasa dzsámija a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, Pécs egyik jelképe, Európa legészakibb, épségben maradt dzsámija.

További információ:http://www.iranypecs.hu/hu/info/latnivalok/a-torok-kor/gazi-kaszim-pasa-dzsamija.html

 

A tér további látványosságai a Városháza, a Megyeháza, a Nádorszálló, a Zsolnay-kút, az Irgalmas rendi templom, a Szentháromság-szobor, Hunyadi János bronz lovas szobra. A térről indul Baranya megye legismertebb sétálóutcája a Király utca, ahol különleges éttermek és kávézók kavalkádja várja az idelátogatókat.